top of page

Voiko jooga parantaa unta?

Jooga on erinomainen ja luonnollinen keino parantaa unenlaatua sekä nopeuttaa nukahtamista. On kuitenkin syytä kiinnittää huomiota siihen millaisia harjoituksia teet, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn. Tästä lisää!Uniongelmat ovat yleisempiä kuin uskoisitkaan. FinTerveys 2017 tutkimuksen mukaan jopa noin 3 miljoonaa suomalaista aikuista kärsii uniongelmista. Tutkimus osoitti, että kolme neljästä aikuisesta eli noin 2,7miljoonaa henkilöä koki haittaavaa päiväväsymystä. https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-105-8


Uniongelmat heikentävät hyvinvointia ja vaikuttavat toimintakykyyn, joten siihen tulisi kiinnittää huomiota.Katara wellness, uniongelma, jooga, apuauneen, unijooga, unimeditaatio, unirentoutus


Mikä sitten aiheuttaa uniongelmia?


Tavallisimpia uniongelmien aiheuttajia ovat fyysinen ja psyykkinen stressi, unirytmin epäsäännöllisyys, liiallinen alkoholin tai kofeiinipitoisten juomien käyttö sekä liikunnan niukkuus. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00534


On paljon mitä voit tehdä itse unen parantamiseen omilla valinnoilla ja elintapamuutoksilla. Mikäli unettomuus vaivaa ja jatkuu pidempään on aina syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.Miten jooga voi olla avuksi uniongelmiin?


Fyysinen ja psyykkinen stressi on suuri häiriötekijä unelle. Tähän jooga ja rauhoittumisen rutiini voi olla täydellinen ratkaisu. Elämme aikaa, jossa keho ja mieli kuormittuu jatkuvasta kiireestä, aisti ärsykkeistä ja stressistä.


  • Toisinaan kehomme stressitila jää päälle ja kroonistuu, jolloin rauhoittumisesta tulee haastavaa. Tämä vaikuttaa nukahtamiseen ja unenlaatuun.

  • Lisäksi arjen murheet, jännitteet, toiveet ja tavoitteet saattavat pyöriä mielessä niin vauhdikkaana kelana, että sitä ei tunnu pysäyttävän mikään.


Näissä tilanteissa jooga on mainio apu ja tuki. Nukkumaan mennessä olosi tulisi olla väsynyt ja levollinen. Väsymys tulee väkisinkin, mutta entä levollisuus?


Rauhallinen palauttava jooga, hengitys- ja rentoutusharjoitukset aktivoivat parasympaattista ”lepo” hermostoa. Tämä on oleellista laadukkaan levon kannalta.Katara wellness, uniongelma, jooga, apuauneen, unijooga, unimeditaatio, unirentoutus


Miten osaan valita oikeat harjoitukset unen parantamiseen?


Voisi sanoa, että kaikki harjoitukset ja aktiviteetit, jotka rentouttavat sinua ovat hyviä vaihtoehtoja. Jos kuitenkin haluat juuri oikeat joogaharjoitukset rauhoittumisen tueksi niin sinun on hyvä tietää muutama seikka.


Jooga-, hengitys- ja meditaatioharjoitukset voivat olla myös sympaattista hermostoa aktivoivia. Aktivoivia ja energisoivia harjoituksia ei kannata tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa.


Millainen jooga aktivoi?


- Vahva ja virtaava jooga

- Sisäänhengitystä korostavat hengitysharjoitukset

- Energiaa laajentavat meditaatiot


Millainen jooga rauhoittaa?


- Lempeästi ja rauhalliseen tahtiin virtaava jooga

- Yin jooga, jossa asentoihin rentoudutaan

- Rauhalliset hengitysharjoitukset sekä uloshengityksen korostaminen

- Maadoittavat ja tasapainottavat meditaatiot

- Kaikki rentoutusharjoituksetUsein joogaharjoitusten kuvaukset antavat hieman osviittaa siitä, millainen harjoitus on kyseessä ja mitä vaikutuksia siltä voisi odottaa. Etsi siis sinulle toimivat harjoitukset ja tee niitä ennen nukkumaanmenoa.


Mikäli teet rauhoittavan harjoituksen joka ilta, tulet huomaamaan lyhyessä ajassa, miten nukkumisesta tulee miellyttävää ja tunnet olosi energisemmäksi arjessa.
Haluatko selkeän ohjelman rauhoittavia harjoituksia parempaan uneen?


Tutustu Unen jooga -kurssiin joka sisältää 12 harjoitusta, jotka auttavat sinua nukkumaan paremmin


Rentouttava vesiputous meditaatio - 5min

Esimerkki harjoitus Unen jooga -kurssilta. 

Unen jooga -kurssi

Näytän sinulle miten nukut paremmin jo viikossa!


Pitääkö stressi sinut hereillä öisin? Onko unesi on levotonta? Pyöriiko kela mielessä iltaisin? Ahdistaako aamu huonon yön jälkeen? Mikäli vastasit "KYLLÄ" niin tämä kurssi on juuri sinulle!


Lupaan, että huomaat huomattavan eron unenlaadussasi 7 päivän sisällä!


Tutustu Unen jooga -kurssin!

www.katarawellness.com/unen-jooga

 

205 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page