• Niina

Mitä on Jooga Nidra?

Päivitetty: tammi 14

Jooga Nidra eli Joogin uni on ohjattu rentoutus, jossa on tarkoitus pysyä hereillä. Jooga Nidra ohjaa sinut tietoiseen lepoon ja se tulee tehdä makuuasennossa rauhallisessa ympäristössä. Aivoaallot hidastuvat, kehosi sekä mielesi palautuu ja eheytyy.

Jooga Nidra tarjoaa sinulle ajattomia hyötyjä! Laadukasta lepoa, eheytymistä ja ennen kaikkea JN on harjoitus joka johdattaa sinut takaisin ”kotiin” itseesi! Harjoitus paljastaa syvimmän olemuksemme. Sen lisäksi, että harjoitus parantaa kehoa ja mieltä, se voi olla ennen kaikkea henkinen harjoitus.

Aika, jota elämme vaatii meitä löytämään levon ja eheytymisen lähteen. JN voi hyvinkin olla juuri tämä lähde!”Vapaudu aisteistasi ja ulkopuolisesta maailmasta. Kehosi lepää, mielesi lepää, mutta pysyt silti valppaana”.


Jooga Nidran hyötyjä

Eheytyminen, elinvoima, virkistyminen,

  • JN voi mm. Normalisoida unirytmiä, vähentää ahdistusta ja stressiä, parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, parantaa muistia, hoitaa hermostoa, hidastaa ikääntymistä.

  • Henkiseltä aspektilta harjoitus voi auttaa sinua ymmärtämään kuka olet, sekä auttaa ymmärtämään oman elämän tarkoitusta. Päästä irti vanhoista tottumuksista ja ajatusmalleista, sekä antaa mahdollisuuden istuttaa uusia rakentavia ja tulevaisuuttasi kannattelevia ajatusmalleja.

  • Harjoittelun myötä voit päästä niin rentoutuneeseen tilaan, että aivo aaltosi hidastuu Delta taajuudelle. Delta tila on syvin lepotila jolloin fyysinen keho palautuu, aineenvaihdunta hidastuu ja keho alkaa parantamaan ja uudistamaan itseään.

  • Jos voimme harjoittaa JN:a ja pysyä Delta tilassa 15-20min se vastaa n. 1h normaalia unta.


Huom! Ohjaamani JN harjoitukset olen oppinut opettajaltani Rod Strykerilta ja perustuu ParaYoga materiaaliin.
Harjoitus itse ja siitä saatu kokemus on opettajasi.
62 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki