top of page

Miksi meditoida?

Päivitetty: 25. heinäk. 2022

Meditaatio on mainio tapa lisätä elämään terveyttä, täyttymystä ja itsetuntemusta. Oletko kiinnostunut meditaation harjoittelusta, mutta vielä jokin jarruttaa? Lue lisää meditaatiosta ja huomaa, että myös sinä voit onnistua!Mitä meditaatio on?


Meditaatio on harjoitus, joka sallii mielen levätä ja saavuttaa tietoisuuden tilan. Tämä tietoisuuden tila erottuu normaalista hereillä olosta. Meditaatiossa mieli on kirkas, rento ja huomio on kääntynyt sisäänpäin ulkoisista asioista ja vaikutteista. Meditaatiossa voit saavuttaa levollisen tietoisuuden tilan.


Meditaatiotekniikoita on useita, mutta esimerkiksi hengityksen tarkkailuun kohdistuva harjoitus on oiva tapa aloittaa. Kannustan kokeilemaan erilaisia harjoituksia, jotta löydät sinulle luontevimman tavan löytää tuo meditatiivinen tietoisuuden tila.


Kokeile ohjattua meditaatioharjoitusta.Miksi meditoida?


Jokaisen motivaatio meditoida voi olla erilainen ja hyvin henkilökohtainen. Alla on listattuna muutamia hyviä syitä sille, miksi meditaatio on hyödyllistä.


TERVEYS

Meditaatiolla on tutkitusti paljon terveydellisiä hyötyjä. Meditointi vaikuttaa aivoihisi ja mahdollistaa paremman tunteiden säätelyn. Se kehittää muistiasi, keskittymiskykyäsi ja lievittää stressiä.


LÄSNÄOLO

Läsnäoloa voivat haastaa muun muassa menneisyyden tapahtumat, mielen tottuminen jatkuviin aistiärsykkeisiin tai tavoitteellinen ajatus tulevaisuudesta. Kaikki nämä vaikeuttavat läsnäoloa tässä hetkessä ja saattavat aiheuttaa stressiä, ahdistusta ja pelkoja.


Meditaatio voi opettaa sinulle uudelleen läsnäolon voiman, jolloin voit olla rauhassa tässä ja nyt ilman, että menneisyys vaivaa tai tulevaisuus pelottaa.

ITSETUNTEMUS

Elämän myllerryksessä moni voi kadottaa yhteyden itseensä. Kuuntelemme, mitä mieltä muut ovat meistä, seuraamme sosiaalista mediaa ja muodostamme ajatuksia siitä, mitä meidän pitäisi olla. Ympäristö ja ympäröivien ihmisten motiivit ja käytös vaikuttavat meihin enemmän tai vähemmän.


Meditaatio on se hetki kun kaikki tuo ulkopuolinen jätetään pois ja tuodaan huomio sisäänpäin sinuun itseesi. Se on oiva hetki huomioida omat tuntemukset ja ajatukset, joihin suhtaudutaan myötätunnolla ilman tuomitsemista. Meditaatio on se hetki, jossa sinä saat olla juuri sinä!


KASVU

Kasvua voi olla esimerkiksi yhteys autenttiseen itseen, levollinen tietoisuus ja sisäinen rauha. Se voi olla myös itsensä ohjelmointia siihen suuntaan, mihin haluat kehittyä. Meditaation avulla voit muuttaa negatiivista sisäistä puhetta myötätuntoisemmaksi, hyväksyväksi ja kannustavaksi. Voit luoda itsellesi oman toteamuksen, joka toimii ikään kuin voimalauseena asialle, jota haluat elämääsi. Tätä toteamusta voit työstää meditaation parissa. Meditaatio voi olla juurikin se mitä tarvitset, jotta löydät oman potentiaalisi ja voit olla paras versio itsestäsi!


TYÖKALU ARKEEN

Erilaiset meditaatiot vaikuttavat sinuun eri tavoilla ja se on mahtavaa, koska elämässä on erilaisia jaksoja ja vaiheita. Kun elämä tuntuu täydeltä sekasorrolta tai joudut mielessäsi pitelemään monesta eri langanpäästä kiinni, voit hakea tasapainon tunnetta maadoittavilla harjoituksilla. Kun on vaikea saada aikaiseksi ja innostua, voit laajentaa energiaasi ja hakea yhteyttä omaan voimaan ja valoon.Meditaatio on erittäin antoisa harjoitus, joka voi tuoda elämääsi terveyttä ja täyttymystä!
Entä jos meditaatiosta tulee huono olo?


Meditaatio ja sen hyödyt ovat paljon esillä, mikä on tietysti hyvä juttu! Joissain tilanteissa on kuitenkin mahdollista, että meditaatio voi aiheuttaa myös negatiivisia tunteita, ahdistusta, outoja tuntemuksia tai se voi tuoda vanhoja traumoja pintaan.


Ensiksi on hyvä pitää mielessä, että meditaatiota tulee tehdä silloin, kun keho ja mieli ovat levollisia ja rauhallisia. Jos olet esimerkiksi hyvin kiihtynyt, ahdistunut tai ylivirittynyt, niin se ei ole oikea hetki meditaatiolle.


Jos koet meditaation aikana tai jälkeen epämukavia tunteita tai kokemuksia en suosittele, että jatkat itsenäistä harjoittelua ilman tukea. Tällaisista kokemuksista olisi hyvä keskustella jonkun läheisen tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.Miten onnistun meditaatiossa?


Voisi sanoa, että meditaatiossa ei ole onnistumista eikä epäonnistumista. Tuntemukset voivat vaihdella paljon eri meditaatio kerroilla. Tähän ei tule takertua liikaa, sillä jokainen harjoitus vie sinua kuitenkin eteenpäin.


Voit kuitenkin edesauttaa meditaatiota muutamilla seikoilla

  • Säännöllisyys tuo sinulle eniten hyötyjä

  • Istu ryhdikkäästi, rennosti ja mukavasti

  • Jos mahdollista, niin tee harjoitus aina samaan aikaan. Älä kuitenkaan takerru tähän liikaa, pääasia, että meditoit

  • Meditoi rauhallisessa ympäristössä

  • Voit luoda itsellesi meditaationurkkauksen, joka on viihtyisä ja rauhallinen. Mieli oppii yhdistämään meditaatiohetken kyseiseen paikkaan


Tärkeintä on aloittaa!


 


Haluatko sinä oppia meditoimaan?


Tutustu 10 päivän meditaatiokurssiin.


10 PÄIVÄN MEDITAATIOKURSSI

Ole paras versio itsestäsi!


Oletko kiinnostunut meditaatiosta, mutta et ole saanut aikaiseksi aloitettua? Ehkä olet kokeillut, eikä se tuntunut sinun jutulta. Mahdollisesti jo meditoit, mutta kaipaat jotain uutta. Tämä kurssi on suunniteltu niin, että 10 päivässä saat hyvän ja helposti lähestyttävän kokemuksen meditaatioon.


Tule mukaan ja huomaa, että sinäkin osaat!


Tutustu 10 päivän meditaatiokurssiin

www.katarawellness.com/meditaatiokurssi


Huom! Harjoitukset ovat tallenteita, mutta olen silti matkassasi mukana. Voit laittaa viestiä aina jos sinulle tulee kysyttävää tai herää ajatuksia harjoitukseesi tai kurssiin liittyen. Et ole yksin!

 

143 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page