• Niina

Joogaa työelämän tueksi

Päivitetty: helmi 25

Teetkö toimisto-, etä-, konsultointi- tai istumatyötä? Istutko muuten paljon päivän aikana tai vietät aikaa staattisessa asennossa? Jos vastaat kyllä ja tunnet vähäisen liikkumisen aiheuttamat kivut ja jumit kehossasi, ota hetki ja lue seuraava teksti.


Löydät alhaalta myös joogaharjoituksen, joka on omiaan kehonhuoltoon jos istut paljon päivän aikana.


Pitkään istuminen ja huonossa ryhdissä nyhjöttäminen tai ylipäänsä pitkään vietetty aika staattisessa asennossa on terveydelle haitallista. Sen lisäksi, että se aiheuttaa lihaksiin väsymystä, kireyttä ja kipuja sillä on myös paljon yleistä terveyttä haittaavia vaikutuksia. Tähän on kuitenkin lääke ja se on liike.


Jooga antaa uskomattoman hyviä ja hyödyllisiä tekniikoita hyvinvoinnin ylläpitämiseen, edistämiseen ja parantamiseen. Erityisesti työelämän sykkeessä ja kiireen keskellä elävät hyötyvät pysähtymisen ja läsnäolon hetkistä. Myös kehonhuolto ja liikunta saattaa jäädä vähemmälle jatkuvan kiireen ja väsymyksen myötä. Jooga voi yhdistää mainiosti kehon liikkuvuuden ja voiman kehittämisen. Näin kehität kehon optimaalista ja pitkäaikaista terveyttä.


Joogassa yksi mahtava puoli on se, että pystyt tehokkaasti yhdistämään kehon ja mielen huollon ja vielä miellyttävällä tavalla. Lisäksi merkittävä hyvinvoinnin edistäjä on laadukas hengitys. Hengityksellä voit vaikuttaa omaan energiatasoosi ja hermostoosi. Voit mm. aktivoida hermostoa ja saada lisää vireyttä tai voit rauhoittaa hermostoa ja auttaa kehoa sekä mieltä palautumaan. Jooga antaa sinulle tekniikat paremman arjen tueksi!Tässä 30min joogaharjoitus, jossa keskitytään lantion alueen vahvistamiseen sekä selkärankaa tukevien lihasten vahvistamiseen. Sen lisäksi liikkeet ovat luonteeltaan rauhoittavia ja parantavat uloshengityksen laatua. Laadukas hidas uloshengitys on linkki hermoston rauhoittamiseen sekä kehon ja mielen palautumiseen.


Video on osa istumatyöntekijän joogakurssi materiaaliaHaluaisitko oppia enemmän kehon ja mielen huollosta?


Lue lisää


ISTUMATYÖNTEKIJÄN JOOGAKURSSI


6 viikkoa + materiaalin käyttöoikeus vuodeksi20 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki