Istumatyöntekijän 
joogakurssi

Millainen olisi niska- ja hartiakivuton vuosi 2021?

Suomalaiset istuvat nykyään enemmän kuin ikinä aiemmin – jopa lähes 80% päivässä. Samaan aikaan kuin istuminen lisääntyy, on myös tieto istumisen terveyshaitoista kasvanut.

Tutkimusten mukaan toistuva kahdeksan tunnin työpäivien istuminen aloillaan onkin vastaava terveyshaitta kuin tupakointi ja ylipaino, lisäten kuolleisuusriskiä 15%.

Liiallisen istumisen haitat eivät rajoitu pelkästään terveysongelmiin, vaan vaikutukset näkyvät yleisessä elämänlaadussa. Lisääntyneet niska- ja hartiakivut heikentävät kykyä elää hetkessä ja nauttia näistä ainutlaatuisista hetkistä, joita saamme kokea.

Jumissa olevat niskat ja hartiat heikentävät veren virtausta aivoihin ja sitä kautta myös happea ei kulje aivoille tarvittavaa määrää. Lihasjumit myös häiritsevät tasapainoelinten toimintaa, jonka vuoksi päivän aikana käytössä oleva energia menee mielekkäiden asioiden ja itsensä toteuttamisen sijaan tasapainon hakemiseen. Tämä voi olla myös yksi selittävä tekijä krooniselle väsymykselle.

IMG_1722.JPG

Olen tosi iloinen, että lähdin kursille mukaan. Tämä tuli varmasti jäädäkseen. Kotona joogaaminen oli etukäteen odotettua mukavampaa ja helpompaa. Pidän Niinan rauhallisesta ja lempeästä tavasta ohjata. Kurssin sisältö oli monipuolinen ja ihana. Kiitos ❤️

Tanja

Istumatyöntekijän joogakurssi

Lue tämä sivu loppuun, mikäli istut suuren osan työpäivästäsi

Istumatyön terveyshaittoja voi vähentää helposti. Ei tarvitse kuin nousta ylös ja lähteä hetkeksi liikkeelle. Esimerkiksi puhelimen voi laittaa muutaman metrin päähän, jonka vuoksi puhelimen soidessa on pakko nousta seisomaan. Erityisesti nyt etätyöskentelyaikana on hyvä käydä ulkona vaikka kävelemässä korttelin ympäri säännöllisin väliajoin työpäivänkin aikana.

 

Mitä sitten tapahtuu, kun paljon istuva nousee ylös ja alkaa liikkua?

 

Vireystila paranee välittömästi. Sydämen syke nousee hieman, jolloin verenkierto vilkastuu ja aineenvaihdunta tehostuu. Lihakset aktivoituvat ja energiaa palaa enemmän suhteessa istumiseen. Myös nivelet notkistuvat, kun vaihtelet asentoa.

 

Hoida itseltäsi pois istumatyöstä aiheutuvat hartia- ja selkäkivut vain 15 minuutin harjoitteilla

Ratkaisuna istumatyön ongelmiin kehitin valmiin ja helposti toteutettavissa olevan joogaohjelman. Tämän ohjelman avulla hoidat kehoasi ja pidät huolta, että hyvinvointia ja energiaa riittää myös työpäivän jälkeiseen vapaa-aikaan esimerkiksi perheesi kanssa.

 

Tuntui olo sitten miten kankealta tahansa, Istumatyöntekijän joogakurssi auttaa sinua parantamaan kehon liikkuvuutta, vahvistamaan lihaksia ja hoitamaan kehoa. Kyse ei ole venyttelystä, vaan hyvinvointia parantaessasi saat tutustumismatkan joogan maailmaan.

Voit aloittaa kurssin vaikka et olisi koskaan aiemmin joogannut tai epäröit riittääkö kuntosi. Myös enemmän jooganeet hyötyvät kurssista, sillä ohjattu joogahetki saa ajatukset pois muusta ja muistuttaa tekemään harjoituksia. Harjoitukset on toteutettu niin, että löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon!

Istumatyöläisen ongelmat

Voimaa oikeisiin kohtiin kehossa

Istuessa käytämme itsemme kannatteluun eri lihaksia kuin seistessä. Tästä seuraa se, että paljon istuvalla tärkeät tukilihakset pääsevät heikkenemään ja kuormitus kohdistuu sellaisiin kohtiin kehoissa, joita ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen kuormitukseen.

Liikkuvuus ja verenkierto

Työnteon keskellä on helppo unohtaa itsensä huonoon työasentoon. Ryhti tipahtaa ja takareidet kiristyvät, jolloin ollaan ikävässä oravanpyörässä – mitä enemmän on jumissa, sitä väsyneempi on ja mitä väsyneempi on, sitä enemmän painuu kasaan. Väärä asento ja lihaskireys heikentää verenkiertoa.

Hengitys

Ryhdin painuessa kasaan, kärsijän rooliin muuttuvat hengityselimet. Hengitys muuttuu pinnalliseksi jolloin parasympaattinen "lepo" hermosto ei aktivoidu normaalisti ja keho päätyyn stressitilaan. Stressi puolestaan on omiaan lisäämään lihasten kireyttä.

Valmis kurssisuunnitelma
– paina play ja joogaa mukana!

Kurssi on jaettu kuuteen viikkoon ja sisältää kolme erilaista teemaa. 

 

Ensimmäiset kolme viikkoa aloitamme yksinkertaisista tekniikoista ja etenemme niin, että pääset matalalla kynnyksellä joogan maailmaan, opit tekniikoita, kuuntelemaan kehoasi ja saat kehoosi lisää liikkuvuutta.  Viimeiset kolme viikkoa ovat samoilla teemoilla, mutta uusilla videoilla ja pääset haastamaan itseäsi lisää. 
 

Jokainen viikko sisältää 15min - 30min - 60min harjoitukset, sekä bonus-harjoituksen ja infon kyseisestä viikosta.

Voit siis valita aina omaan aikatauluusi sopivan harjoituksen. 

 

Rauhoittavat harjoitukset (viikot 1 ja 3)

 

Harjoituksissa keskitytään erityisesti lantion alueen vahvistamiseen ja avaamiseen, sekä vahvistetaan selkärankaa tukevia lihaksia. Harjoitukset sisältävät paljon eteentaivutuksia, jotka avaavat kehon takalinjaa ja ovat luonteeltaan rauhoittavia. Harjoituksissa yhdistämme liikkeen ja hengityksen ja keskitymme erityisesti hermostoa rauhoittavaan ja laadukkaaseen hengitykseen.

Viikon 1 ja 3 sopivat erityisesti jos kärsit takareisien tai pakaran kireyden aiheuttamasta alaselän kivusta, lantion epätasapainon aiheuttamasta selkä-, niska-, tai hartia kivusta. Tunnet olevasi jäykkä ja esim. ryhdikäs istuma-asento on haastava. Koet kuormitusta ja sinun on vaikea pysähtyä.

Rentouttavat harjoitukset (viikot 2 ja 5)

 

- Harjoituksissa huomioidaan edelleen vahvasti lantion aluetta, mutta lisäksi huomioidaan selkäranka ja erityisesti niska-hartia seutu. Harjoituksilla haetaan kehon ja mielen tasapainoa, sekä valmistetaan kehoa rentoutumista kohti. Viikoilla 2 ja 4 tutuiksi tulevat myös jooga nidra harjoitukset eli ohjatut syvärentoutusharjoitukset. Jooga Nidra on erinomainen harjoitus auttamaan kehoa ja mieltä eheytymään sekä palautumaan. 

Viikon 2 ja 5 sopivat erityisesti jos vietät pitkiä aikoja passiivisessa asennossa ja lihakset ovat väsyneet ja arat työpäivän aikana tai jälkeen. Rintaranka ja selkä tuntuu olevan jumissa ja tarvitset lisää liikkuvuutta.Nukut liian vähän tai huonosti tai tarvitset muuten lisää lepoa ja palautumista.

 

Virkistävät harjoitukset (viikot 3 ja 6)

 

Viikoilla 3 ja 6 keskitymme energisoiviin harjoituksiin. Olet oppinut jo kuinka rauhoittua ja rentoutua, joten nyt on aika harjoituksille, jotka lisäävät vireyttä, energiaa ja elinvoimaa. Harjoituksissa keskitytään erityisesti kehon etulinjan avaamiseen ja ne ovat edellisiin verrattuna liikkuvampia harjoituksia. Hengityksessä keskitytään erityisesti laadukkaaseen sisäänhengitykseen ja avataan rintakehän aluetta. Nämä harjoitukset auttavat sinua löytämään oman sisäisen voimasi.

Viikon 3 ja 6 sopivat erityisesti jos kärsit huonosta ryhdistä ja kireistä lonkankoukistajista tai tunnet kireyttä rintakehän alueella. Liikut arjessa vähän ja tarvitset dynaamisempaa harjoitusta. Näistä harjoituksista voit saada lisää virtaa jos tunnet olosi tylsistyneeksi ja saamattomaksi. ​

Miksi pitää rauhoittua ennen kuin voi rentoutua ja virkistyä?

Harjoitukset on jaettu syystä näihin kolmeen teemaan, jotta jokainen harjoitus jonka teet, kulkee kohti haluttua lopputulosta mahdollisimman tehokkaasti ja pienellä vaivalla. Lisäksi ne kulkevat tietyssä järjestyksessä, jotta harjoitukset palvelisivat sinua parhaimmalla mahdollisella tavalla. Niin monet ovat kuormituksen ja stressin vaikutuksen alla, joten on tärkeää ensin oppia tekniikat, jotka ovat luonteeltaan rauhoittavia ja auttavat sinua pysähtymään.

 

Rauhoittumisen jälkeen kehon ja mielen on helpompi rentoutua ja vastaanottaa laadukasta lepoa, joten toinen viikko onkin luontevasti teemaltaan rentouttava. Vasta kun olet oppinut hidastamaan tahtia on oikea aika virkistäville tekniikoille. Jos keskityt stressin keskellä vain virkistäviin harjoituksiin, et kulje kohti kehon ja mielen tasapainoa, vaan päinvastoin. 

Osta kurssi hintaan 87€​ 
ohjeet liikuntaseteleihin löytyy alempaa

Yrityksille

Haluatko tarjota henkilöstöllesi kattavan paketin kehon ja mielen huoltoa?

1787c872-8fac-4304-9aaa-2118b8f94851.JPG
NIINA

Meillä jokaisella on valtava voima vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja energiaan ja tässä haluan auttaa. Jooga tarjoaa meille valtavasti työkaluja vaikuttaa kehoon ja mieleen tarpeidemme mukaan. 

 

Minulle on sydämen asia, että jokainen tuntee olonsa turvalliseksi ja hyväksi ohjauksessani. Harjoitukset sopivat kaikentasoisille, uusille ja kokeneille joogeille, jotka kaipaavat rauhallista ja selkeää liikettä. Ohjaukseni on lempeää ja tehokasta. Kannustan myös aina liikkumaan oman kehon mukaan, koska tekemäsi harjoitus on juuri sinua varten. 

TAUSTA

Olin hieman kiinnostunut kokeilemaan joogaa ja elin kyseisellä hetkellä hieman kuormittavaa aikaa ja kaipasin jotain arkea kannattelevaa, mutta en tosin osannut silloin sanoa, mitä se olisi. 

Ensimmäisen kokemuksen joogasta sain vuonna 2012  ja resonoin heti ohjaajan puheisiin ja huomasin harjoituksen jopa nostavan jossain määrin tunnetta pintaan. En ollut koskaan ollut erityisen liikunnallinen, mutta joogasta löysin täysin itselle sopivan tavan liikkua ja haastaa kehoa. Pidin siitä ja sittemmin joogan kautta olen löytänyt muutenkin liikunnan ilon. Huomasin myös pian joogan parantavan huomattavasti hengitystäni, joka oli siihen aikaan jäänyt pinnalliseksi. Side lajiin siis syntyi nopeasti, kun huomasin sen parantavan elämänlaatuani. 

Olin etsinyt jo jonkin aikaa uuttaa suuntaa elämälleni ja uralleni, sen hetkinen työni tuntui merkityksettömältä. Vuonna 2015 otin irtioton arjesta ja lähdin matkustamaan Kaakkois-Aasiaan. Eräänä aamuna kävelin Kambodzan rannalla ja siellä syntyi ajatus uudesta elämän suunnasta, joka tuntui hyvältä. Saan joogasta niin paljon hyvää oloa, että sitä haluan jakaa muillekkin. Päätin siis lähteä Intiaan opiskelemaan joogaopettajaksi.  

Koulutukseni jälkeen jäin ohjaamaan joogaa Intiaan muutamaksi kuukaudeksi. Palattuani kotiin Tampereelle aloitin ohjaamisen kunto- ja joogasaleilla. Aloitin ohjaamalla Astangaa ja Vinyasa Flow tunteja. Huomasin kuitenkin pitäväni enemmän lempeän flown ohjaamisesta, jossa minulla oli mahdollisuus vaihtaa tuntien teemaa. Lisäsin ohjauksiin mös Yin joogan, josta pidän valtavasti.

 

Nautin joogan ohjaamisesta ja ihmisten auttamisesta. Kuitenkin vielä tunsin, että jotain puuttuu. Tiesin, että joogalla on niin paljon annettavaa ja kaipasin syventävää tietoa niin oman harjoitukseen kuin ohjaamiseen.  Tähän kutsuun tuli vastaus vuonna 2018 Balilla.

Tapasin Balilla tuttuja joogaohjaajia Intian ajoilta ja myös uusia ohjaaja ystäviä. Olin kertonut heille toiveestani löytää uutta syventävä oppia. Eräs ohjaaja ystäväni kertoi Rod Strykerista, jonka tietämys vastasi juuri sitä mitä etsin. Opiskeltuani Rodin ensimmäisen kurssin, tiesin, että nyt olen jälleen oikealla polulla oman harjoitukseni ja ohjaukseni kanssa. Oppimani uusi tapa koostaa harjoitukset ja eri tekniikoiden yhdistäminen hyödyllisellä tavalla on mullistanut suhtautumiseni jälleen joogaan.

 

Elämä on jatkuvaa kehitystä! 

KOULUTUS​

 • 2015   Yoga Teacher training - Sampoorna Yoga 200h Intia

 • 2020   ParaYoga Nidra: A 10-Hour Immersion in Enlightened Sleep. 

 

 • ParaYoga Teacher Training 300h student

        - 2020 Vinyasa Krama

Tutustu ja katso esimerkkivideo!

Rauhoittava jooga 30min - Viikko 1

Osta 6 viikon joogakurssi

- kurssi on käytössäsi vähintään vuoden ajan

Kurssin hinta 87€

Pääset aloittamaan kurssin heti tekemällä oston verkkokaupasta

Tai voit maksaa myös Smartum, Eazybreak, E-Passi tai Edenred verkkomaksulla

Löydät liikuntaedun nimellä Katara Wellness. Suorita kurssin maksu ja maksun jälkeen lähetä kuitti info@katarawellness.com

ja saat linkin kurssille muutaman päivän sisällä.

Muista tarkistaa sähköpostisi roskapostikansio

Ostamalla kurssin hyväksyt tietosuojaselosteen 

 

Kurssin sisältö: 

Saat siis sisältönä kaikki nämä harjoitukset

 • Viikon 1 harjoituksena: 60 min, 30 min ja 15 min rauhoittavat harjoitukset

 • Viikon 2 harjoituksena: 60 min, 30 min ja 15 min rentouttavat harjoitukset

 • Viikon 3 harjoituksena: 60 min, 30 min ja 15 min virkistävät harjoitukset

 • Viikon 4 harjoituksena: 60 min, 30 min ja 15 min rauhoittavat harjoitukset

 • Viikon 5 harjoituksena: 60 min, 30 min ja 15 min rentouttavat harjoitukset

 • Viikon 6 harjoituksena: 60 min, 30 min ja 15 min virkistävät harjoitukset

BONUKSENA:

 • Hengitys haltuun

- Pääset jyvälle hengitysharjoituksista, jotka sopivat erinomaisesti myös työpäivän keskelle

 • Jooga Nidra - Kohti lepoa

- Rentoutusharjoitus ohjaa sinut oleellisten askelien läpi kohti laadukasta lepoa

 • Yin jooga - Afterwork

- Työpäivän jälkeinen rento jooga kehonhuoltoon

 • Nopea taukojooga

- Lyhyt joogaharjoitus työpäivän keskelle

 • Jooga Nidra - Kognitio

- Harjoitus rentouttaa mielen ja kasvattaa mentaalista terävyyttä

 • Yin jooga - Afterwork

- Työpäivän jälkeinen rento jooga kehonhuoltoon

ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA

Sunrise
TANJA

 

Olen tosi iloinen, että lähdin kursille mukaan. Tämä tuli varmasti jäädäkseen. Kotona joogaaminen oli etukäteen odotettua mukavampaa ja helpompaa. Pidän Niinan rauhallisesta ja lempeästi tavasta ohjata. Kurssin sisältö oli monipuolinen ja ihana.

Kiitos ❤️

( istumatyöntekijän joogakurssi - online )

Yrityksille

Haluatko panostaa työntekijöiden hyvinvointiin jo ennaltaehkäisevästi?

 

Ilahduttaa henkilöstöä liikunnallisella lahjalla, josta kaikki hyötyvät!

Ota yhteyttä ja hoidetaan koko henkilöstön kehon hyvinvointi kuudessa viikossa kuntoon. Kurssi on työntekijällä aina napin päässä valmiina.

 

Ennaltaehkäistään istumatyön haittapuolia sekä nostetaan työntekijöiden energiatasoa. 

Kun haluat kurssin kerralla yli viidelle hengelle, ota yhteyttä ja saa tarjouksen. 

info@katarawellness.com

Practising Yoga
 

Muuta huomioitavaa!

 • Mikäli et ole varma sopiiko jooga terveydentilaasi, varmista asia ensin lääkäriltäsi.

 • Harjoitukset sisältävät myös liikkeitä, jotka eivät sovi raskaana oleville. Raskaus ei estä osallistumista, mutta sinun tulee olla yhteydessä ohjaajaan, jotta saat ohjeet mitä ottaa huomioon harjoituksen aikana.

 • Mikäli sinulla on kysyttävää kurssista ja sen sisällöstä niin ota yhteyttä. 

info@katarawellness.com